GRATINERAD LAX MED GRÖNSAKER
Enkelt och gott i ugnen!
2 portioner
300 g broccoli
1 knippe grön sparris
400 g färsk lax
100 g skalade räkor
2 msk olivolja
salt, peppar
Mornaysås:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2½ dl mjölk
½ tsk salt
peppar
2 äggulor
75 g riven parmesan
Sätt på ugnen på 180 grader.
Skär broccoli och sparris i mindre bitar. Lägg dem i en skål och häll över kokande vatten och låt dem dra 1 minut. Sila av vattnet. Tärna laxen grovt och vänd sedan ner räkor och grönsaker i en skål. Tillsätt olivolja, salt och peppar.
Mornaysås:
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken, litet i taget, och vispa till en slät sås. Låt koka upp och ta från värmen. Rör ner äggula och parmesan.
Lägg laxblandningen i en smord form och häll mornaysåsen över. Gratinera laxen i ugnen ca 20 - 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar