BROCCOLISOPPA OCH PLOCK
Läckra tillbehör förgyller soppan.
2 portioner
½ skivad purjolök
½ msk smör
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
250 g broccoli
1 dl matlagningsgrädde
ca 1 krm riven muskotnöt
chiliflakes
Servering:
4 skivor bacon
1 kokt ägg
50 g fetaost
½ röd spetspaprika
1 dl gröna tinade soyabönor
2 msk rostade solroskärnor
gräslök
Fräs purjolöken mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning. Skala och skär broccolin i bitar, även stjälken. Lägg i kastrullen och sjud under lock 10 minuter. Mixa soppan slät med grädden. Smaka av med muskot, salt och peppar och strö över litet chiliflakes.
Stek baconet krispigt i torr het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och strimla. Dela ägget. Smula fetaosten och strimla paprikan. Lägg upp tillbehören i skålar och servera till soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar