ÄPPELFRITTERS MED SALLADSLÖK
Äppelfritters passar bra som matiga tilltugg eller som nattamat när hungern sätter in frampå morgonsidan ...
12 st
2 äpplen
2 potatisar
50 g parmesan
2 salladslökar
½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 ägg
½ tsk salt
2 msk matfett till stekning
Skala äpplen och potatisar och riv dem plus parmesanen i en skål. Hacka salladslöken och tillsätt den, sedan mjöl, bakpulver, ägg och salt. Klicka ut rundlar av smeten med en sked i medelhet stekpanna med matfett och stek ca 2 minuter på varje sida.
Äppelfritters passar bra som matiga tilltugg eller som nattamat när hungern sätter in frampå morgonsidan ...
12 st
2 äpplen
2 potatisar
50 g parmesan
2 salladslökar
½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 ägg
½ tsk salt
2 msk matfett till stekning
Skala äpplen och potatisar och riv dem plus parmesanen i en skål. Hacka salladslöken och tillsätt den, sedan mjöl, bakpulver, ägg och salt. Klicka ut rundlar av smeten med en sked i medelhet stekpanna med matfett och stek ca 2 minuter på varje sida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar