SLOTTSJÄRPAR
4 portioner
400 g nötfärs
100 g bakad leverpastej
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ dl vispgrädde
smör eller margarin
Sås:
1 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 msk soya
ev salt, svartpeppar
Blanda färs, leverpastej, ägg, salt, peppar och grädde. Arbeta färsen smidig och forma den till ca 12 avlånga rullar. Stek dem i matfett i en stekpanna. Ta upp järparna.
Vispa ur pannan med vattnet och sila upp i en kastrull. Blanda vetemjöl och grädde och rör ned det. Tillsätt soyan och låt koka på svag värme 3 - 5 minuter.
Lägg ned järparna i såsen och smaksätt med salt och peppar om det behövs. Servera med t ex kokt potatis, inlagd gurka och lingon.
4 portioner
400 g nötfärs
100 g bakad leverpastej
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ dl vispgrädde
smör eller margarin
Sås:
1 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 msk soya
ev salt, svartpeppar
Blanda färs, leverpastej, ägg, salt, peppar och grädde. Arbeta färsen smidig och forma den till ca 12 avlånga rullar. Stek dem i matfett i en stekpanna. Ta upp järparna.
Vispa ur pannan med vattnet och sila upp i en kastrull. Blanda vetemjöl och grädde och rör ned det. Tillsätt soyan och låt koka på svag värme 3 - 5 minuter.
Lägg ned järparna i såsen och smaksätt med salt och peppar om det behövs. Servera med t ex kokt potatis, inlagd gurka och lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar