PERSILJEKYCKLING
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
1 dl hackad persilja
1 tsk potatismjöl
3 dl vispgrädde
saft av ½ citron
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Garnering:
hackad persilja
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingen i fyra bitar. Blanda persilja, potatismjöl och grädde och häll blandningen i en ugnssäker form. Lägg i kycklingbitarna och pensla dem med citronsaft blandad med olja. Krydda med salt och peppar och stek i ugnen 30 - 40 minuter. Strö över persilja.
Servera med t ex ris och sallad.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
1 dl hackad persilja
1 tsk potatismjöl
3 dl vispgrädde
saft av ½ citron
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Garnering:
hackad persilja
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingen i fyra bitar. Blanda persilja, potatismjöl och grädde och häll blandningen i en ugnssäker form. Lägg i kycklingbitarna och pensla dem med citronsaft blandad med olja. Krydda med salt och peppar och stek i ugnen 30 - 40 minuter. Strö över persilja.
Servera med t ex ris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar