lördag 20 december 2014

Äppelkarré med pepparrot

ÄPPELKARRÉ MED PEPPARROT

Ca 6 portioner

3/4 - 1 kg fläskkarré
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Sås:
3 dl steksky + buljong
2 dl vispgrädde
2 msk äppelmos
1 msk riven färsk pepparrot
eller 2 msk från tub
2 msk vetemjöl
salt, svartpeppar
½ msk kinesisk soya


Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in köttet med salt och peppar och lägg det i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Stek tills termometern visar 85 grader, ca 1½ timme.

Vispa ur formen med litet buljong. Mät och sila skyn i en kastrull. Koka upp skyn och tillsätt grädde, äppelmos och pepparrot. Rör ut mjölet i litet vatten och rör ned det i såsen. Låt såsen koka 3 - 5 minuter och smaksätt med salt, peppar och soya. Skär upp köttet.

Servera med såsen, riven pepparrot, gärna lättkokta äppelklyftor, kokt potatis och gröna bönor.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar