ÄPPELKARRÉ MED PEPPARROT
Ca 6 portioner
3/4 - 1 kg fläskkarré
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Sås:
3 dl steksky + buljong
2 dl vispgrädde
2 msk äppelmos
1 msk riven färsk pepparrot
eller 2 msk från tub
2 msk vetemjöl
salt, svartpeppar
½ msk kinesisk soya
Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in köttet med salt och peppar och lägg det i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Stek tills termometern visar 85 grader, ca 1½ timme.
Vispa ur formen med litet buljong. Mät och sila skyn i en kastrull. Koka upp skyn och tillsätt grädde, äppelmos och pepparrot. Rör ut mjölet i litet vatten och rör ned det i såsen. Låt såsen koka 3 - 5 minuter och smaksätt med salt, peppar och soya. Skär upp köttet.
Servera med såsen, riven pepparrot, gärna lättkokta äppelklyftor, kokt potatis och gröna bönor.
Ca 6 portioner
3/4 - 1 kg fläskkarré
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Sås:
3 dl steksky + buljong
2 dl vispgrädde
2 msk äppelmos
1 msk riven färsk pepparrot
eller 2 msk från tub
2 msk vetemjöl
salt, svartpeppar
½ msk kinesisk soya
Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in köttet med salt och peppar och lägg det i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Stek tills termometern visar 85 grader, ca 1½ timme.
Vispa ur formen med litet buljong. Mät och sila skyn i en kastrull. Koka upp skyn och tillsätt grädde, äppelmos och pepparrot. Rör ut mjölet i litet vatten och rör ned det i såsen. Låt såsen koka 3 - 5 minuter och smaksätt med salt, peppar och soya. Skär upp köttet.
Servera med såsen, riven pepparrot, gärna lättkokta äppelklyftor, kokt potatis och gröna bönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar