MADAMES FISKRÄTT
4 portioner
600 g djupfryst torskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smält smör eller margarin
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
½ dl ströbröd
2 dl vispgrädde
2 msk torrt vitt vin eller
1 msk pressad citron
Tina fisken och sätt ugnen på 225 grader.
Lägg fisken på ett ugnssäkert fat och krydda med salt och peppar. Blanda matfett och vitlök och pensla blandningen på fisken. Strö över persilja och ströbröd. Häll grädde och vin eller citron vid sidan av fisken och stek i ugn ca 20 minuter.
Servera med t ex pressad potatis och smörfräst spenat.
4 portioner
600 g djupfryst torskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smält smör eller margarin
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
½ dl ströbröd
2 dl vispgrädde
2 msk torrt vitt vin eller
1 msk pressad citron
Tina fisken och sätt ugnen på 225 grader.
Lägg fisken på ett ugnssäkert fat och krydda med salt och peppar. Blanda matfett och vitlök och pensla blandningen på fisken. Strö över persilja och ströbröd. Häll grädde och vin eller citron vid sidan av fisken och stek i ugn ca 20 minuter.
Servera med t ex pressad potatis och smörfräst spenat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar