söndag 11 maj 2014

Vindruvskyckling

VINDRUVSKYCKLING

Den styckade kycklingen är en fin genväg till goda grytor. Kycklingen bör vara tinad i förväg - i kylskåp över natten eller i kallt vatten om tiden är knapp. Druvorna tillsammans med vinet ger festsmak åt köttet och gör att rätten ser dekorativ ut.

4 portioner

1 kyckling, tinad och styckad
i portionsbitar
2 msk matfett
1 krm paprikapulver
salt, vitpeppar
1 liten gul lök
2 dl vitt vin
300 - 400 g fasta gröna druvor
2 dl grädde

Tips:
Det blir också gott om man byter ut
hälften av vindruvorna mot champin-
joner.

Gott att äta till:
Kokt ris och en grönsallad med paprika.
Råstekt potatis eller pommes frites och
en tomatsallad. Potatiskroketter och
stekta bananer med rostad mandel.


Torka kycklingbitarna och bryn dem i matfettet, som först blandats med paprika. Kycklingen får då extra fin färg. Salta och peppra efter bryningen. Finhacka löken och strö den över kycklingen. Häll på vinet och låt köttet steka på svag värme under lock ca 15 minuter.

Halvera druvorna och kärna ur dem. Lägg dem i grytan och späd samtidigt med litet av grädden. Låt grytan puttra 15 - 20 minuter och tillsätt resten av grädden i omgångar under tiden. Smaka av skyn väl innan kycklingen serveras.

Tid för tillagning: Ca 40 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar