måndag 19 maj 2014

Ostpanerad laxfilé

OSTPANERAD LAXFILÉ

Här kan du välja mellan en enkel och en litet mer exklusiv variant. Torsk passar bra att servera till vardags och lax passar till festligare tillfällen.

4 portioner

600 - 700 g lax- eller torskfilé
2 dl riven ost
4 msk parmesanost
4 msk ströbröd
2 msk fransk senap
1 tsk salt
2 msk smält smör eller margarin

Marinad:
3 msk matolja
3 msk vitvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad gul lök
1 tsk torkad rosmarin


Skär fiskfiléerna i 4 portionsbitar och lägg dem i en form. Blanda samman marinaden och häll den över fisken. Låt fisken marineras 1 - 2 timmar i rumstemperatur eller 2 - 8 timmar i kylskåp.

Blanda riven ost, parmesan, ströbröd och senap på ett fat. Ta upp fisken ur marinaden, krydda den med salt och vänd den i ostblandningen. Lägg fisken i en ugnssäker form och strö över resten av ostblandningen. Häll över det smälta matfettet och stek fisken i mitten av ugnen i 200° 10 minuter. Öka värmen till 225° och stek ytterligare 5 - 10 minuter eller tills fisken är genomstekt.

Servera fisken.


Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Marineringstid 1 - 8 timmar
Tid i ugnen 15 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar