OSTPANERAD LAXFILÉ
Här kan du välja mellan en enkel och en litet mer exklusiv variant. Torsk passar bra att servera till vardags och lax passar till festligare tillfällen.
4 portioner
600 - 700 g lax- eller torskfilé
2 dl riven ost
4 msk parmesanost
4 msk ströbröd
2 msk fransk senap
1 tsk salt
2 msk smält smör eller margarin
Marinad:
3 msk matolja
3 msk vitvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad gul lök
1 tsk torkad rosmarin
Skär fiskfiléerna i 4 portionsbitar och lägg dem i en form. Blanda samman marinaden och häll den över fisken. Låt fisken marineras 1 - 2 timmar i rumstemperatur eller 2 - 8 timmar i kylskåp.
Blanda riven ost, parmesan, ströbröd och senap på ett fat. Ta upp fisken ur marinaden, krydda den med salt och vänd den i ostblandningen. Lägg fisken i en ugnssäker form och strö över resten av ostblandningen. Häll över det smälta matfettet och stek fisken i mitten av ugnen i 200° 10 minuter. Öka värmen till 225° och stek ytterligare 5 - 10 minuter eller tills fisken är genomstekt.
Servera fisken.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Marineringstid 1 - 8 timmar
Tid i ugnen 15 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar