måndag 19 maj 2014

Korvpanna med pepparrot

KORVPANNA MED PEPPARROT

Visst kan korv vara bra mat - den är ju både lättlagad och omtyckt. Det gäller bara att komplettera en korvmåltid med färska grönsaker och att servera mjölk och bröd till. Då blir måltiden också näringsmässigt anpassad.

4 portioner

400 g falukorv
6 - 8 kokta kalla potatisar
1 msk smör eller margarin
2 msk tomatpuré
1 - 2 msk riven pepparrot,
beroende på styrka
1½ dl gräddfil
ev ½ tsk salt
ev 1 krm vitpeppar

Gott att äta till:
En frisk råkostsallad eller
kokta grönsaker.


Dra skinnet av korven och skär den i tärningar. Skala potatisarna och skär dem i tärningar. Stek korven i litet matfett i en stekpanna. Ta upp den. Bryn potatisen i resten av matfettet i stekpannan. Tillsätt korven och rör om.

Blanda ned tomatpurén och det mesta av pepparroten i gräddfilen. Smaksätt med salt och peppar om så behövs. Häll gräddfilsblandningen över potatisen och korven i stekpannan. Låt allt bli genomhett, men låt det inte koka. Strö till sist på resten av pepparroten och servera direkt ur stekpannan.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar