PIKANTA SNITTAR
Praktiska små snittar som är både goda och lätta att göra i ordning. Bra alternativ till söta kakor och bullar. Snittarna håller sig saftiga genom att pålägget läggs mellan brödskivorna.
8 snittar
8 skivor vitt formbröd
4 skivor mörkt bröd
2 hårdkokta ägg
2 msk mjukt smör eller margarin
2 msk majonnäs eller stark senap
2 msk finklippt persilja
½ tsk salt
1 tsk curry
Skär bort kanterna på brödet. Skala och hacka äggen. Blanda ägghacket med matfett, majonnäs eller senap, persilja, salt och curry. Bred rikligt med äggmassa på 4 skivor formbröd och lägg de mörka brödskivorna ovanpå. Bred resten av äggmassan på det mörka brödet. Lägg till sist på återstående formbrödsskivor.
Låt smörgåsarna stå kallt under en lätt tyngd 3 - 5 timmar. Skär smörgåsarna mitt av till trekanter före serveringen.
Man kan linda in smörgåsarna i fuktigt smörpapper och förvara dem i kylen tills de ska serveras.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
+ tid för snittarna att stå svalt, 3 - 5 timmar.
Praktiska små snittar som är både goda och lätta att göra i ordning. Bra alternativ till söta kakor och bullar. Snittarna håller sig saftiga genom att pålägget läggs mellan brödskivorna.
8 snittar
8 skivor vitt formbröd
4 skivor mörkt bröd
2 hårdkokta ägg
2 msk mjukt smör eller margarin
2 msk majonnäs eller stark senap
2 msk finklippt persilja
½ tsk salt
1 tsk curry
Skär bort kanterna på brödet. Skala och hacka äggen. Blanda ägghacket med matfett, majonnäs eller senap, persilja, salt och curry. Bred rikligt med äggmassa på 4 skivor formbröd och lägg de mörka brödskivorna ovanpå. Bred resten av äggmassan på det mörka brödet. Lägg till sist på återstående formbrödsskivor.
Låt smörgåsarna stå kallt under en lätt tyngd 3 - 5 timmar. Skär smörgåsarna mitt av till trekanter före serveringen.
Man kan linda in smörgåsarna i fuktigt smörpapper och förvara dem i kylen tills de ska serveras.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
+ tid för snittarna att stå svalt, 3 - 5 timmar.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar