CHOKLADGLASS MED HALLON
Inget går upp mot hemlagad glass. Prova vår chokladglass med hallon, en verklig delikatess som kommer att glädja hela familjen.
4 - 6 portioner
4 dl vispgrädde
3 äggulor
5 msk socker
100 g mörk blockchoklad
½ msk vaniljsocker
200 g färska hallon
Garnering:
färska hallon
Värm grädden i en kastrull tills den når kokpunkten. Vispa äggulor och socker pösigt i en rostfri bunke. Tillsätt grädden i en fin stråle under vispning. Ställ bunken i ett vattenbad och fortsätt vispa smeten tills den tjocknar, ca 8 minuter.
Lyft upp bunken ur vattenbadet. Bryt chokladen i bitar och blanda ned den i smeten. Rör tills chokladen smält. Låt smeten kallna. Smaksätt med vaniljsocker och blanda ned hallonen samt ev saft från bären. Frys glassen minst 6 timmar.
Låt glassen tina ca 30 minuter före serveringen så att den hinner mjukna. Skeda upp glassen i portionsglas, garnera med färska bär och servera.
Tid för tillagning: 20 - 30 minuter
Tid i frysen: Minst 6 timmar
Inget går upp mot hemlagad glass. Prova vår chokladglass med hallon, en verklig delikatess som kommer att glädja hela familjen.
4 - 6 portioner
4 dl vispgrädde
3 äggulor
5 msk socker
100 g mörk blockchoklad
½ msk vaniljsocker
200 g färska hallon
Garnering:
färska hallon
Värm grädden i en kastrull tills den når kokpunkten. Vispa äggulor och socker pösigt i en rostfri bunke. Tillsätt grädden i en fin stråle under vispning. Ställ bunken i ett vattenbad och fortsätt vispa smeten tills den tjocknar, ca 8 minuter.
Lyft upp bunken ur vattenbadet. Bryt chokladen i bitar och blanda ned den i smeten. Rör tills chokladen smält. Låt smeten kallna. Smaksätt med vaniljsocker och blanda ned hallonen samt ev saft från bären. Frys glassen minst 6 timmar.
Låt glassen tina ca 30 minuter före serveringen så att den hinner mjukna. Skeda upp glassen i portionsglas, garnera med färska bär och servera.
Tid för tillagning: 20 - 30 minuter
Tid i frysen: Minst 6 timmar

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar