RÄKSALLAD MED ÄGG OCH PEPPARROTSDRESSING
En ljummen sallad med potatis, sockerärter, räkor och ägg. Den serveras med en pepparrotsdressing som ger litet sting till salladen.
4 portioner
500 g delikatesspotatis
1 morot
150 g sockerärter
12 rädisor
4 ägg
1 kg räkor med skal
70 g babyspenat
½ dl finriven pepparrot
dill
Pepparrotsdressing:
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
3 msk finriven pepparrot
2 msk hackad dill
1 tsk honung
salt, peppar
Koka potatisen, häll av vattnet och ånga den.
Skala och strimla moroten. Ansa sockerärter och rädisor. Lägg ner morot, sockerärter och rädisor i kokande vatten och låt koka 3 minuter. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka äggen 6 minuter. Skala äggen och halvera dem. Skala räkorna.
Pepparrotsdressing:
Blanda gräddfil, majonnäs, pepparrot, dill och honung och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp potatis, spenat och kokta grönsaker på ett fat. Toppa med ägg och räkor och strö över pepparrot och dill. Servera med pepparrotsdressing och gärna rostad kavring.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar