KRÄMIG KYCKLINGPANNA MED RÖD CURRY
Kyckling med kokosmjölk och röd curry. Toppa med knaprigt bacon, salladslök, jordnötter och lime.
4 portioner
1 pkt bacon
600 g kycklinglårfilé utan ben
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 cm ingefära
1 röd chili
2 msk röd currypasta
400 g kokosmjölk, extra krämig
Tillbehör:
jasminris
4 salladslökar
½ dl salta jordnötter
lime
Hetta upp en stekpanna, klipp baconet i mindre bitar och stek riktigt knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Stek kycklingen gyllenbrun i samma panna.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och finhacka lök, vitlök, ingefära och chili och lägg det i stekpannan ihop med currypastan. Låt fräsa ett par minuter. Tillsätt kokosmjölken och sänk värmen. Låt sjuda på låg värme 15 - 20 minuter.
Toppa med knaprigt bacon, finstrimlad salladslök, jordnötter och lime. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar