KORV OCH MOS MED FÄNKÅLSSALLAD
Smaksättning på potatismos går att variera i all oändlighet. Kombinationen citron och vitlök gör moset både smakrikt och fräscht på samma gång.
2 portioner
2 korvar med hög kötthalt, 17% fett,
à ca 110 g
Citron- och vitlöksmos:
400 g mjölig potatis
1 msk smör
1 dl mjölk, 3%
1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
litet pressad citron
Fänkålssallad:
1 liten fänkål
finrivet skal och pressad saft
av ½ citron
1 msk olivolja
2 msk hackad dill
salt
Citron- och vitlöksmos:
Skala, dela och koka potatisen mjuk. Låt ånga av. Stöt till ett mos med smör, mjölk och vitlök. Smaka av med citronskal, litet citronsaft och salt.
Fänkålssallad:
Hyvla fänkålen tunt med osthyvel. Blanda med citronskal, olja och dill. Smaka av med citronsaft och salt.
Sätt ugnen på 250 grader. Skär små snitt i korvarna och tillaga i ugnen till dess de fått fin färg, ca 5 minuter. Vänd då och då. Vill du hellre steka den i stekpanna så går det förstås bra. Servera korven med moset och salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar