GROV TONFISKMACKA MED RÖDKÅLSSALLAD
En salt och krämig tonfiskröra mellan skivor av grovt bröd. Perfekt på picknicken.
4 portioner
8 skivor grovt bröd, t ex
danskt rågbröd
Tonfiskröra:
1 burk tonfisk i vatten
1 liten rödlök
20 g dill
½ dl småkapris
½ - 3/4 dl tjock naturell yoghurt
3/4 dl majonnäs
1 - 2 krm svartpeppar
1 - 2 krm salt
Rödkålssallad:
300 g rödkål
2 msk olivolja
saft av ½ citron
½ msk flingsalt
½ tsk grovmalen svartpeppar
Tonfiskröra:
Låt tonfisken rinna av. Skala och hacka rödlöken och hacka dillen. Låt kaprisen rinna av. Lägg i en skål och rör ihop med yoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Fördela tonfiskröran på hälften av brödskivorna och lägg sedan de andra skivorna ovanpå. Tryck till. Halvera mackorna eller behåll dem hela.
Rödkålssallad:
Strimla rödkålen fint och massera in olja, citronsaft, salt och peppar.
Servera mackorna med den goda kålsalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar