FRANSK OMELETT MED KANTARELL
En härlig omelett låter svampen komma till sin rätt.
2 portioner
6 ägg
3 - 4 msk grädde eller vatten
salt, vitpeppar
300 g färska kantareller
smör till stekning
½ hackad gul lök
Garnering:
ca 30 g spenat
1 liten knippa persilja
Knäck äggen i en bunke, tillsätt grädde eller vatten samt salt och peppar. Ansa kantarellerna och skär dem i jämna bitar. Fräs i torr panna tills vätskan dunstat. Tillsätt smör och lök och stek dem gyllenbruna. Krydda med salt och peppar. Lägg undan 1/3 till garnering.
Rör försiktigt om i äggblandningen och häll den över kantarellerna i stekpannan. Lyft smeten med en gaffel i pannan så att allt blir jämnt stekt på medelvärme. Strö över resterande kantareller och garnera med spenat och persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar