FRANSK KYCKLINGGRYTA
2 portioner
300 g kycklinglårfilé
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
½ gul lök
½ vitlöksklyfta
2 tsk dijonsenap
1 msk Maizena ljus redning
salt, svartpeppar
125 g cocktailtomater
½ - 1 dl hackade örter, t ex dill
persilja och timjan
Servering:
300 g fin liten potatis
grönsallad
Putsa och dela kycklinglårfilén. Koka upp vin och vatten och lägg ner kycklingköttet. Koka upp och skumma av. Häll i grädde, fond, skivad lök, finriven vitlök och senap. Låt puttra ca 20 minuter under lock.
Koka potatisen i saltat vatten.
Red av grytan med maizena och smaka av med salt och peppar. Vänd ner delade tomater och örter. Låt allt bli varmt. Servera med potatis och ev grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar