lördag 10 augusti 2024

Fläskfilémedaljonger i smörsås

FLÄSKFILÉMEDALJONGER I SMÖRSÅS

Enkel och härlig festmat till helgen med fräscha smaker. Fläskfilé med sås som får smak av vitlök, spenat, citron och kapris.

4 portioner

600 g fläskfilé
½ msk smör
salt, peppar

Smörsås:
50 g smör
2 vitlöksklyftor
saft och skal av 2 citroner
1 skivad citron
50 g kapris, avrunnen vikt
½ dl hackad persilja
200 g färsk spenat
2 dl vispgrädde
500 g delikatesspotatis, ugnsrostad


Putsa köttet och dela det i 12 bitar. Banka ut köttet så att det blir plattare medaljonger. Stek gyllene på båda sidor i en stekpanna i smör med salt och peppar, 2 - 3 minuter per sida. Lyft ur pannan.

Smält smöret till såsen i samma panna på låg värme. Skala och riv vitlöken, riv citronskalet och pressa ur saften av en citron. Skiva citron nr 2. Tillsätt till det smälta smöret ihop med kapris, persilja, spenat och grädde. Låt spenaten "smälta" ner i såsen, den krymper mycket. Lägg i de brynta medaljongerna och låt det bli genomvarmt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera gärna med rostad delikatesspotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar