FLÄSKFILÉMEDALJONGER I SMÖRSÅS
Enkel och härlig festmat till helgen med fräscha smaker. Fläskfilé med sås som får smak av vitlök, spenat, citron och kapris.
4 portioner
600 g fläskfilé
½ msk smör
salt, peppar
Smörsås:
50 g smör
2 vitlöksklyftor
saft och skal av 2 citroner
1 skivad citron
50 g kapris, avrunnen vikt
½ dl hackad persilja
200 g färsk spenat
2 dl vispgrädde
500 g delikatesspotatis, ugnsrostad
Putsa köttet och dela det i 12 bitar. Banka ut köttet så att det blir plattare medaljonger. Stek gyllene på båda sidor i en stekpanna i smör med salt och peppar, 2 - 3 minuter per sida. Lyft ur pannan.
Smält smöret till såsen i samma panna på låg värme. Skala och riv vitlöken, riv citronskalet och pressa ur saften av en citron. Skiva citron nr 2. Tillsätt till det smälta smöret ihop med kapris, persilja, spenat och grädde. Låt spenaten "smälta" ner i såsen, den krymper mycket. Lägg i de brynta medaljongerna och låt det bli genomvarmt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera gärna med rostad delikatesspotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar