onsdag 14 augusti 2024

Citrusmousse

CITRUSMOUSSE

Citrusfrukterna gör denna mousse till en perfekt bjuddessert.

6 - 8 portioner

1 citron
1 lime
2 dl vatten
2 msk maizena
3 ägg
150 g socker
1 msk smör

Servering:
vispgprädde
citronzest


Riv citroner och lime och pressa frukterna i en kastrull. Tillsätt ljummet vatten och maizena och rör om. Knäck äggen, spara vitorna och lägg gulorna i kastrullen. Lägg i socker och koka upp under omrörning tills det tjocknat. Tillsätt smör och citruszest och kyl blandningen.

Vispa vitorna tjockt och vänd ner i den kalla citronkrämen. Fördela moussen i skålar eller glas och ställ i kylskåp minst 1 timme. Servera med vispad grädde och citronzest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar