onsdag 14 augusti 2024

Baconlindad fläskfilé med vitlökssmör

BACONLINDAD FLÄSKFILÉ MED VITLÖKSSMÖR

Fläskfilén blir extra saftig när du lindar in den i bacon före stekning.

4 portioner

Vitlöks- och olivsmör:
200 g rumsvarmt smör
50 g urkärnade oliver
1½ vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Rostade grönsaker:
400 g aubergine
400 g zucchini
2 paprikor
2 rödlökar
2 msk olivolja

Baconlindad fläskfilé:
600 g fläskfilé
2 krm svartpeppar
2 pkt bacon


Vitlöks- och olivsmör:
Lägg smöret i en skål. Hacka oliverna fint. Skala och riv vitlöken. Rör ner i smöret med persilja, salt och peppar. 

Sätt ugnen på 200 grader.

Rostade grönsaker:
Ansa och dela grönsakerna i mindre bitar och blanda med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen 20 - 30 minuter och rör om. Grönsakerna ska bli mjuka och få litet färg.

Baconlindad fläskfilé:
Torka köttet och skär bort ev senor. Strö över svartpeppar. Lägg ut baconskivorna omlott till en stor platta, lägg på fläskfilén och rulla ihop hårt till en rulle. Se till att hela köttbiten är inlindad. Stek i ugnen 12 minuter tills baconet fått litet färg. Sänk sedan temperaturen till 125 grader och tillaga 20 - 30 minuter, tills innertemperaturen är 68 grader. Låt köttet vila 10 minuter. Värm grönsakerna.

Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor. Servera med de rostade grönsakerna och kallt eller rumsvarmt kryddsmör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar