PARMALINDAD FLÄSKFILÉ MED KANTARELLPYTT
2 portioner
300 g putsad fläskfilé
2 msk riven parmesanost
1 tsk rivet citronskal
4 - 6 salvia- eller basilikablad
salt, peppar
2 skivor parmaskinka
1 tsk rapsolja
250 g tärnad potatis
½ msk smör, margarin eller olja
½ hackad gul lök
150 g kantareller
Rödvinssås:
½ dl rödvin
½ dl buljong
1 tsk tomatpuré
1 tsk hallonbalsamvinäger
1 tsk svartvinbärsgelé (kan uteslutas)
1 tsk maizena
½ msk smör eller margarin
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ett snitt i fläskfilén, vik ut och fyll med ost, citronskal och kryddor. Vik ihop och vira parmaskinkan runtom. Bryn i olja tills köttet fått fin färg runtom och efterstek sedan i ugn ca 15 minuter. Stek potatisen i matfett på medelvärme tills den börjar få färg. Sänk sedan värmen något och stek färdigt tillsammans med lök och svamp.
Blanda rödvin, buljong och tomatpuré i en kstrull och koka upp. Låt sjuda några minuter. Tillsätt vinäger, gelé och redning och sjud ett par minuter till. Vispa till sist ned smöret.
2 portioner
300 g putsad fläskfilé
2 msk riven parmesanost
1 tsk rivet citronskal
4 - 6 salvia- eller basilikablad
salt, peppar
2 skivor parmaskinka
1 tsk rapsolja
250 g tärnad potatis
½ msk smör, margarin eller olja
½ hackad gul lök
150 g kantareller
Rödvinssås:
½ dl rödvin
½ dl buljong
1 tsk tomatpuré
1 tsk hallonbalsamvinäger
1 tsk svartvinbärsgelé (kan uteslutas)
1 tsk maizena
½ msk smör eller margarin
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ett snitt i fläskfilén, vik ut och fyll med ost, citronskal och kryddor. Vik ihop och vira parmaskinkan runtom. Bryn i olja tills köttet fått fin färg runtom och efterstek sedan i ugn ca 15 minuter. Stek potatisen i matfett på medelvärme tills den börjar få färg. Sänk sedan värmen något och stek färdigt tillsammans med lök och svamp.
Blanda rödvin, buljong och tomatpuré i en kstrull och koka upp. Låt sjuda några minuter. Tillsätt vinäger, gelé och redning och sjud ett par minuter till. Vispa till sist ned smöret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar