MANDELPANNKAKOR MED KOMPOTT
2 portioner
2 ägg
1½ dl mjölk
2 tsk fiberhusk
1 dl matlagningsgrädde, 15%
½ dl mandelmjöl
1 msk matfett till stekning
Kompott:
150 g späd rabarber
1 msk vatten
1 msk rörsocker
100 g jordgubbar
Vispa ihop ägg, mjölk, fiberhusk, grädde och mandelmjöl till en slät smet. Låt svälla några minuter. Stek 4 - 6 pannkakor i smord lagg. Smält rabarbern på svag värme tillsammans med vatten och socker. Rör ned jordgubbarna och låt svalna. Passar bäst som efterrätt.
2 portioner
2 ägg
1½ dl mjölk
2 tsk fiberhusk
1 dl matlagningsgrädde, 15%
½ dl mandelmjöl
1 msk matfett till stekning
Kompott:
150 g späd rabarber
1 msk vatten
1 msk rörsocker
100 g jordgubbar
Vispa ihop ägg, mjölk, fiberhusk, grädde och mandelmjöl till en slät smet. Låt svälla några minuter. Stek 4 - 6 pannkakor i smord lagg. Smält rabarbern på svag värme tillsammans med vatten och socker. Rör ned jordgubbarna och låt svalna. Passar bäst som efterrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar