FLÄSKFILÉ I ÖRTSÅS
4 portioner
500 g fläskfilé
½ tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 msk smör eller margarin
Sås:
2 dl mellangrädde
½ msk vetemjöl
½ dl vatten
125 g grovskuren bladspenat
½ hönsbuljongtärning
½ dl hackad gräslök
1 dl hackad dill
1 msk dijonsenap
Servering:
500 g kokt, gärna pressad potatis eller pasta
Skär köttet i skivor. Salta, peppra och bryn det i matfett i en stekpanna. Vispa ihop grädde och mjöl i en kastrull. Tillsätt vatten, spenat, buljongtärning, örter och senap. Koka upp under vispning. Lägg köttet i såsen och låt det koka ca 5 minuter.
4 portioner
500 g fläskfilé
½ tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 msk smör eller margarin
Sås:
2 dl mellangrädde
½ msk vetemjöl
½ dl vatten
125 g grovskuren bladspenat
½ hönsbuljongtärning
½ dl hackad gräslök
1 dl hackad dill
1 msk dijonsenap
Servering:
500 g kokt, gärna pressad potatis eller pasta
Skär köttet i skivor. Salta, peppra och bryn det i matfett i en stekpanna. Vispa ihop grädde och mjöl i en kastrull. Tillsätt vatten, spenat, buljongtärning, örter och senap. Koka upp under vispning. Lägg köttet i såsen och låt det koka ca 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar