KOTLETTGRYTA MED SVAMP
4 portioner
4 fläskkotletter, ca 500 g
1 gul lök
200 g färska champinjoner
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
3 dl vispgrädde
ev 1 - 2 msk sherry
Skala och finhacka löken. Skölj och ansa svampen. Bryn först kotletterna, sedan lök och svamp i matfett i en stekpanna. Salta och krydda. Tillsätt grädden, lägg i kotletterna och efterstek på svag värme ca 10 minuter. Smaksätt gärna med sherry.
Servera t ex kokt potatis och grönsaker till.
4 portioner
4 fläskkotletter, ca 500 g
1 gul lök
200 g färska champinjoner
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
3 dl vispgrädde
ev 1 - 2 msk sherry
Skala och finhacka löken. Skölj och ansa svampen. Bryn först kotletterna, sedan lök och svamp i matfett i en stekpanna. Salta och krydda. Tillsätt grädden, lägg i kotletterna och efterstek på svag värme ca 10 minuter. Smaksätt gärna med sherry.
Servera t ex kokt potatis och grönsaker till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar