måndag 19 maj 2014

Rispilaff

RISPILAFF

Pilaff är turkiska och är en orientalisk, starkt kryddad risrätt med finskuret kött. Här har vi använt bacon. Pilaffris bryns först tillsammans med lök och kokas sedan färdigt i buljong.

4 portioner

6 skivor bacon
6 salladslökar eller 2 små purjolökar
2 msk smör eller margarin
1 tsk curry
2½ dl råris
2½ dl vatten
1 burk skalade tomater, ca 400 g
salt
1 krm cayennepeppar
1 krm tabasco
1 röd eller grön paprika
1/4 stånd stjälkselleri


Stek baconskivorna spröda i en torr stekpanna. Skölj, ansa och skär löken fint. Fräs den i 2 msk matfett i en gryta. Strö över curry, rör om och tillsätt riset. Koka upp vattnet. Blanda tomaterna med spad, salt, cayennepeppar och tabasco. Häll blandningen över riset.

Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Skölj, ansa och skiva sellerin. Lägg paprika och selleri i risblandningen. Täck med lock och låt det småputtra ca 10 minuter.

Lägg upp rätten i ett smort, ugnssäkert fat. Täck med aluminiumfolie eller lock och ställ fatet på galler i nedre delen av ugnen vid 175° och koka ca 40 minuter. Lägg på baconbitarna och servera.


Tid för tillagning: 1 timme varav
40 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar