måndag 19 maj 2014

Pepparbiff på lever

PEPPARBIFF PÅ LEVER

Varför inte steka lever som pepparbiff? Det blir en stark men välsmakande anrättning. Och mycket billigare än den vanliga pepparbiffen, som man i regel gör på nötfilé eller utskuren biff!

4 portioner

400 g nötlever
2 msk smör eller margarin
½ tsk salt
1 - 1½ tsk vitpeppar
½ msk krossad grönpeppar
1 dl buljong
1 dl grädde
1 msk finklippt persilja

Tips:
Rätten är stark, så minska ev på
mängden vitpeppar. Den som vill
ha ännu starkare smak kan doppa
leverskivorna i vitpeppar innan de
steks.

Gott att äta till:
Potatismos och gröna bönor eller
ärter.


Putsa levern och låt den ev ligga i blöt i vatten någon timme. Ta upp levern, torka den och skär den i skivor. Stek leverskivorna i matfett i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och strö över grönpeppar. Ta upp levern och håll den varm.

Vispa ur stekpannan med buljong och grädde och låt det hela koka ihop något. Häll såsen över leverskivorna. Se till att grönpepparn inte sköljs bort. Strö till sist över persilja.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter +
ev tid för blötläggning av levern.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar