NJUR- OCH FLÄSKGRYTA
En riktig kalasrätt får man om man blandar njure och rimmat stekfläsk och låter det puttra i buljong och rödvin.
4 portioner
1 putsad kalvnjure, ca 300 g
2 msk vetemjöl
300 g lättrimmat fläsk i skivor
salt, nymald svartpeppar
3 dl buljong av tärning
1 dl rödvin eller saft av 1 citron
10 pärllökar
2 msk smör eller margarin
100 g färska, små champinjoner
1 dl fyllda oliver
½ dl finklippt persilja
Gott att äta till:
Pilaffris samt grönsallad med
vitlökssmak.
Skär upp njuren i så tunna skivor som möjligt. Skaka dem i mjölet i plastpåse. Klipp fläskskivorna i bitar. Fräs först fläsket på båda sidor i het stekpanna, därefter njuren. Krydda med salt och peppar, rör om och häll över köttet i eldfast, serveringsbar gryta. Häll upphettad buljong över och låt den nästan puttra in. Späd efter hand med rödvin eller citronsaft.
Skala löken, fräs upp den i matfett och lägg den i grytan. Låt den koka med högst 7 minuter. Fräs under tiden de hela champinjonerna i matfettet efter löken. Garnera med dem och med oliverna och strö finklippt persilja över rätten.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar