söndag 11 maj 2014

Marinerade kotletter med basilika

MARINERADE KOTLETTER MED BASILIKA

Färska kryddörter är idealiska till kötträtter. De gör att rätten både smakar och doftar härligt. Här marinerar vi kotletter och serverar stekta tomater till.

4 portioner

4 fläskkotletter
4 - 6 tomater
smör eller margarin
1 tsk salt

Marinad:
2 msk vinäger
4 msk matolja
2 - 3 msk finhackad färsk
basilika eller 1 msk torkad
1 kvist timjan
½ tsk vitpeppar

Tips:
Kotletterna kan gärna ligga i
marinaden över natten.

Gott att äta till:
Kokt potatis och grönsallad.


Skär ett par snitt i fettkanten på kotletterna. Vispa samman ingredienserna till marinaden, häll den över kotletterna och låt det hela stå kallt helst ett par timmar. Vänd kotletterna då och då.

Skölj tomaterna och dela dem i klyftor. Ta upp kotletterna och torka av dem. Bryn dem i litet matfett i en stekpanna, 3 - 4 minuter per sida. Ta sedan upp dem och håll dem varma.

Fräs tomaterna i stekpannan, häll över marinaden och salta lätt. Lägg upp tomaterna bredvid kotletterna. Låt skyn koka ihop något. Häll den över kotletterna och servera.

Tid för tillagning: Ca 20 minuter
+ marineringstid.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar