KÅLSALLAD MED LÖK
Man bör helst servera en sallad både till lunch och middag för att få vitaminbehovet tillgodosett. Kål är billigt och gott och får litet mer smak av att kombineras med rå lök.
4 portioner
1 klyfta vitkål, ca 150 g
1 klyfta rödkål, ca 150 g
1 gul lök
litet klippt persilja
Salladssås:
3/4 dl vatten
1/4 dl vinäger
salt, peppar
Tips:
Om kålen är riktigt fast går det fort
och lätt att strimla den med en osthyvel.
Gott att äta till:
Kött- eller fiskrätter.
Strimla kålen fint. Skala löken och skär den i tunna ringar. Blanda kål och lök i en salladsskål. Blanda samman vatten och vinäger till såsen. Smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över salladen. Strö till sist över litet klippt persilja.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
Man bör helst servera en sallad både till lunch och middag för att få vitaminbehovet tillgodosett. Kål är billigt och gott och får litet mer smak av att kombineras med rå lök.
4 portioner
1 klyfta vitkål, ca 150 g
1 klyfta rödkål, ca 150 g
1 gul lök
litet klippt persilja
Salladssås:
3/4 dl vatten
1/4 dl vinäger
salt, peppar
Tips:
Om kålen är riktigt fast går det fort
och lätt att strimla den med en osthyvel.
Gott att äta till:
Kött- eller fiskrätter.
Strimla kålen fint. Skala löken och skär den i tunna ringar. Blanda kål och lök i en salladsskål. Blanda samman vatten och vinäger till såsen. Smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över salladen. Strö till sist över litet klippt persilja.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar