FISKFAT MED ÖRTKRYDDOR
Det här är ett lätt och snabbt sätt att tillaga fisk på. Fiskfiléerna täcks med kryddblandat skorpmjöl och smält smör droppas på. Efter tio minuter i ugnen är de färdiga att servera. Smaklig måltid!
4 portioner
500 - 600 g fiskfiléer
1 - 1 1/4 dl mjölk
ca 3/4 dl vetemjöl
3/4 - 1 tsk salt
3/4 - 1 tsk torkad basilika
3/4 - 1 tsk torkad körvel
1 ägg
ca 1 dl skorpmjöl
ca 50 g smör eller margarin
Garnering:
citronklyftor
hackad persilja
Tips:
Fisken kan göras färdig i förväg fram tills
att den ska sättas i ugnen. Förvara den i
kylskåp fram tills den ska tillredas. Stek-
tiden blir ett par minuter längre.
Gott att äta till:
Kokt potatis, gärna färskpotatis.
Skär fisken i lagom stora bitar. Blanda vetemjöl med salt och örtkryddor, doppa fiskbitarna i mjölken och sedan i mjölblandningen. Vispa upp ägget med resten av mjölken. Blanda resterna av mjölet med skorpmjöl. Smält matfett i en kastrull och låt det svalna.
Doppa fisken i ägg-mjölkblandningen och sedan i mjölblandningen. Lägg bitarna på ett smort, ugnssäkert fat och häll över smält matfett. Ställ fatet mitt i ugnen vid 225° och låt fisken steka ca 15 minuter tills den fått färg och är genomstekt. Garnera med citronklyftor och hackad persilja.
Tid för tillagning: 30 minuter
varav ca 15 minuter i ugnen.
Det här är ett lätt och snabbt sätt att tillaga fisk på. Fiskfiléerna täcks med kryddblandat skorpmjöl och smält smör droppas på. Efter tio minuter i ugnen är de färdiga att servera. Smaklig måltid!
4 portioner
500 - 600 g fiskfiléer
1 - 1 1/4 dl mjölk
ca 3/4 dl vetemjöl
3/4 - 1 tsk salt
3/4 - 1 tsk torkad basilika
3/4 - 1 tsk torkad körvel
1 ägg
ca 1 dl skorpmjöl
ca 50 g smör eller margarin
Garnering:
citronklyftor
hackad persilja
Tips:
Fisken kan göras färdig i förväg fram tills
att den ska sättas i ugnen. Förvara den i
kylskåp fram tills den ska tillredas. Stek-
tiden blir ett par minuter längre.
Gott att äta till:
Kokt potatis, gärna färskpotatis.
Skär fisken i lagom stora bitar. Blanda vetemjöl med salt och örtkryddor, doppa fiskbitarna i mjölken och sedan i mjölblandningen. Vispa upp ägget med resten av mjölken. Blanda resterna av mjölet med skorpmjöl. Smält matfett i en kastrull och låt det svalna.
Doppa fisken i ägg-mjölkblandningen och sedan i mjölblandningen. Lägg bitarna på ett smort, ugnssäkert fat och häll över smält matfett. Ställ fatet mitt i ugnen vid 225° och låt fisken steka ca 15 minuter tills den fått färg och är genomstekt. Garnera med citronklyftor och hackad persilja.
Tid för tillagning: 30 minuter
varav ca 15 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar