måndag 19 maj 2014

Äppelcrêpes

ÄPPELCRÊPES

4 personer

3 ägg
3 dl mjölk
1 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk socker
2 msk smält smör eller margarin

Fyllning:
3 skalade, skivade äpplen
2 msk smör eller margarin
3 msk aprikospuré (barnmat)
socker efter smak
1 dl tjock grädde


Vispa samman pannkakssmeten. Fräs äppelskivorna i matfettet några minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt aprikospurén. Sockra efter smak och låt moset kallna. Vispa grädden och vänd ned den i fruktmoset.

Grädda små tunna pannkakor av smeten, helst i crêpe-panna - vanlig pannkakslagg går också bra, men låt inte pannkakorna bli större än ca 15 cm i diameter. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg pannkaksrullarna i smord form och låt dem stå några minuter i 250° ugn. Dofta över pudersocker och ät dem alldeles heta.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.


Från Hemmets Journal kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar