LYXIG FLÄSKFILÉGRATÄNG MED GETOST
En riktigt läcker bjudrätt där fläskfilén får sällskap av getost, mozzarella och paprika.
4 portioner
1 fläskfilé, ca 800 g
125 g mozzarella
2 inlagda paprikor
salt, peppar
smör till stekning
150 g färska champinjoner
4 salladslökar
1 knippe rädisor
½ dl olivolja
2 - 3 tsk senapspulver
malen svartpeppar
2 dl färska örter, t ex basilika
eller persilja
2 dl grädde
175 g getost
Till servering:
sallad
nykokt pasta
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela filén i 4 bitar. Skär ett snitt i mitten på varje bit nästan helt igenom. Vik ut och banka ut mellan plastfolie till dubbel storlek. Skär mozzarella och paprika i 4 skivor. Fördela paprika och mozzarella på ena halvan av varje filébit och vik över den andra. Salta och peppra. Stek de fyllda filéerna i litet smör tills de blir gyllenbruna på bägge sidor.
Skiva svamp, salladslök och rädisor. Lägg i en bunke. Ringla oljan över och blanda med senapspulver. Krydda med salt och malen svartpeppar. Blanda ner örterna.
Koka ihop grädden tills den tjocknar något. Dela getosten i mindre bitar, blanda ner och rör tills den smälter. Smaka av med salt och peppar. Varva köttet med svamp, lök och rädisor i en smord ugnsform och häll såsen över. Gratinera i ugnen 15 - 20 minuter.
Servera gratängen rykande varm med en sallad och nykokt pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar