HALLONTIRAMISÚ MED LIKÖR
Prova den här enkla varianten på tiramisu. I stället för kaffe får den smak av hallon och en skvätt likör.
4 portioner
200 g färska hallon
3 msk florsocker + lite till garnering
150 g mascarponeost
1 - 1½ dl grädde
6 savoiardikex
4 msk apelsin- eller hallonlikör
1 krm vaniljpulver
Lägg hallonen i en djup tallrik. Spara 4 hallon till garnering. Tillsätt 2 msk av florsockret och mosa ihop med en gaffel. Vispa ihop mascarpone och 1 msk florsocker med elvisp. Tillsätt grädden, lite i taget, och rör i för hand.
Bryt varje kex i två bitar. Lägg kexen i serveringsglas och ringla över likören. Toppa med mosade hallon och mascarponekräm. Garnera med de sparade hallonen. Sikta över lite florsocker och toppa med vaniljpulver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar