fredag 16 oktober 2015

Kyckling i portvin

KYCKLING I PORTVIN

Kyckling som ligger och "surrar" i portvin blir god söndagsmiddag - gärna serverad med ris och bönor.

4 personer

1 gödkyckling
½ dl vetemjöl
1½ tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
1½ dl portvin
1 vitlöksklyfta
200 g färska champinjoner
1 dl vispgrädde


Stycka kycklingen i 8 bitar. Blanda vetemjöl, salt, paprika och svartpeppar i en plastpåse och vänd kycklingbitarna däri. Bryn dem runt om i fettet. Slå på portvinet och låt kycklingen småsjuda 15 minuter.

Tillsätt finhackad vitlöksklyfta och skivade, färska champinjoner. Häll samtidigt på grädden och låt småputtra ytterligare 10 minuter.

Servera med ris och gröna bönor.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar