GETOSTGRATINERADE GRÖNSAKER
Med en bit bröd till har du en härlig kvällsmat - kanske till en köttfri måndag?
4 personer
600 g färska rödbetor
1 fänkålshuvud
4 gula lökar
½ dl olivolja
salt, peppar
150 g getost
1 - 1½ dl crème fraîche
2 - 3 msk mango chutney, gärna stark
1 msk finhackad färsk timjan
2 msk finhackad persilja
ca ½ dl rostad mandel
Garnering:
färsk timjan
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Dra av skinnet och dela i bitar.
Sätt ugnen på 175°.
Skär fänkålen i klyftor och koka i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Dela löken i klyftor. Blanda grönsakerna med olivoljan och krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i en eldfast form.
Mosa ihop getosten med crème fraîche, mango chutney, timjan och persilja. Fördela blandningen över grönsakerna och baka i ugnen ca 30 minuter. Servera med rostad mandel och garnera ev med litet färsk timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar