lördag 17 oktober 2015

Getostgratinerade grönsaker

GETOSTGRATINERADE GRÖNSAKER

Med en bit bröd till har du en härlig kvällsmat - kanske till en köttfri måndag?

4 personer

600 g färska rödbetor
1 fänkålshuvud
4 gula lökar
½ dl olivolja
salt, peppar
150 g getost
1 - 1½ dl crème fraîche
2 - 3 msk mango chutney, gärna stark
1 msk finhackad färsk timjan
2 msk finhackad persilja
ca ½ dl rostad mandel

Garnering:
färsk timjan


Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Dra av skinnet och dela i bitar.

Sätt ugnen på 175°.

Skär fänkålen i klyftor och koka i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Dela löken i klyftor. Blanda grönsakerna med olivoljan och krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i en eldfast form.

Mosa ihop getosten med crème fraîche, mango chutney, timjan och persilja. Fördela blandningen över grönsakerna och baka i ugnen ca 30 minuter. Servera med rostad mandel och garnera ev med litet färsk timjan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar