lördag 17 oktober 2015

Broccolisoppa med skinka

BROCCOLISOPPA MED SKINKA

4 - 6 portioner

Olivolja
100 g strimlad skinka
2 hackade gula lökar
1 pressad vitlöksklyfta
500 g broccoli (stjälkarna finhackade,
buketterna grovhackade)
riven muskot
6 dl kycklingbuljong
1 1/4 dl crème fraîche
salt, peppar


Värm oljan i en kastrull på medelvärme. Lägg i skinkan och fräs under omrörning tills den har fått litet färg. Ta upp några strimlor till garnering. Tillsätt lök och vitlök och sänk värmen. Fräs 10 minuter tills löken är mjuk. Lägg i broccolistjälkar och muskot och häll på buljong så att det täcker. Låt koka upp och sjud 10 minuter tills broccolin är klar.

Tillsätt broccolibuketterna, lägg på lock och sjud 8 - 10 minuter tills buketterna är mjuka men inte har tappat i färg. Dra kastrullen från värmen, tillsätt crème fraîche och kör med stavmixer till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.

Häll upp i soppskålar och servera med skinkstrimlor, crème fraîche, olivolja och bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar