TORSKFILÉ MED ÄGGSÅS
Fina bitar av torsk tillsammans med krämig äggsås. Toppa med persilja för extra smak!
4 personer
Ca 700 g torskfilé
Äggsås:
3 dl grädde
2 dl fiskbuljong
1 tsk maizena
salt, finmalen vitpeppar
2 hårdkokta ägg
Servering:
ca ½ dl hackad persilja
kokt potatis
gröna ärter
Låt torskfiléerna ligga framme så de blir rumstempererade. Koka upp ca 1 l lättsaltat vatten i en kastrull - vattnet ska täcka filébitarna.
Koka upp grädde och fiskbuljong i en kastrull och låt koka på svag värme ca 10 minuter. Red såsen med maizena utrört i litet vatten. Smaka av såsen med salt och finmalen vitpeppar.
När vattnet kokar, lägg i torsken och ta kastrullen från värmen. Låt filéerna ligga och dra 7 - 10 minuter beroende på tjocklek.
Hacka äggen och lägg i dem i såsen. Spara ev litet hackat ägg till garnering.
Lägg upp fisken på varma tallrikar och häll såsen över. Garnera ev med litet ägghack och hackad persilja. Servera med kokt potatis och gröna ärter.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Från Allers nr 8/15
Fina bitar av torsk tillsammans med krämig äggsås. Toppa med persilja för extra smak!
4 personer
Ca 700 g torskfilé
Äggsås:
3 dl grädde
2 dl fiskbuljong
1 tsk maizena
salt, finmalen vitpeppar
2 hårdkokta ägg
Servering:
ca ½ dl hackad persilja
kokt potatis
gröna ärter
Låt torskfiléerna ligga framme så de blir rumstempererade. Koka upp ca 1 l lättsaltat vatten i en kastrull - vattnet ska täcka filébitarna.
Koka upp grädde och fiskbuljong i en kastrull och låt koka på svag värme ca 10 minuter. Red såsen med maizena utrört i litet vatten. Smaka av såsen med salt och finmalen vitpeppar.
När vattnet kokar, lägg i torsken och ta kastrullen från värmen. Låt filéerna ligga och dra 7 - 10 minuter beroende på tjocklek.
Hacka äggen och lägg i dem i såsen. Spara ev litet hackat ägg till garnering.
Lägg upp fisken på varma tallrikar och häll såsen över. Garnera ev med litet ägghack och hackad persilja. Servera med kokt potatis och gröna ärter.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Från Allers nr 8/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar