STEKT SALT SILL MED POTATISMOS
OCH RÅRÖRDA LINGON
4 personer
Potatismos:
800 g skalad, mjölig potatis
50 g smör eller margarin
ca 2 dl gräddmjölk
salt, finmalen vitpeppar
ca 700 g sillfiléer
salt och peppar
1 knippa dill
1 dl ströbröd
1 dl grovt rågmjöl
smör eller margarin till stekning
Klipp bort ryggfenan från sillfiléerna och lägg ut dem på skärbrädan med skinnet nedåt. Krydda med salt och peppar. Lägg en dillkvist på varje filé och vik ihop. Krydda med salt och peppar.
Blanda ströbröd med rågmjöl på en tallrik. Panera filéerna i blandningen och stek dem gyllenbruna på båda sidor i litet matfett i en het stekpanna. Håll den varm medan du gör moset.
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Häll av vattnet, tillsätt matfettet och litet av den upphettade gräddmjölken. Mixa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt ev mer gräddmjölk och vispa moset fluffigt med en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med det goda potatismoset, rårörda lingon, skirat smör och kanske en citronskiva. Strö sist över litet hackad dill.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Från Allers nr 8/15
OCH RÅRÖRDA LINGON
4 personer
Potatismos:
800 g skalad, mjölig potatis
50 g smör eller margarin
ca 2 dl gräddmjölk
salt, finmalen vitpeppar
ca 700 g sillfiléer
salt och peppar
1 knippa dill
1 dl ströbröd
1 dl grovt rågmjöl
smör eller margarin till stekning
Klipp bort ryggfenan från sillfiléerna och lägg ut dem på skärbrädan med skinnet nedåt. Krydda med salt och peppar. Lägg en dillkvist på varje filé och vik ihop. Krydda med salt och peppar.
Blanda ströbröd med rågmjöl på en tallrik. Panera filéerna i blandningen och stek dem gyllenbruna på båda sidor i litet matfett i en het stekpanna. Håll den varm medan du gör moset.
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Häll av vattnet, tillsätt matfettet och litet av den upphettade gräddmjölken. Mixa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt ev mer gräddmjölk och vispa moset fluffigt med en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med det goda potatismoset, rårörda lingon, skirat smör och kanske en citronskiva. Strö sist över litet hackad dill.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Från Allers nr 8/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar