lördag 14 februari 2015

Kotletter med kaprisröra

KOTLETTER MED KAPRISRÖRA

4 personer

4 fläskkotletter
smör eller margarin till stekning
3 vitlöksklyftor
1 knippa persilja
4 msk kapris
1 rödlök
1 fp sockerärter, ca 125 g
olja till stekning
salt, peppar


Finhacka vitlök och persilja och blanda med kaprisen. Skär rödlöken och sockerärterna tunt. Krydda kotletterna och stek dem i matfett på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Lägg upp på varma tallrikar och fördela kaprisblandningen ovanpå.

Fräs sockerärter och rödlök hastigt i litet olja och krydda med salt och peppar. Servera till kotletterna tillsammans med kokt eller pressad potatis. Vill du ha sky kokar du ur pannan med litet buljong efter stekningen.


Tid för tillagning: Ca 25 minuter.


Från Allers nr 6/15
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar