lördag 14 februari 2015

Kockens kalops

KOCKENS KALOPS

4 personer

Ca 700 g oxkött eller högrev
4 morötter
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 msk matolja
salt och peppar
ca ½ l kraftig kalvbuljong
8 kryddpepparkorn
2 lagerblad
ev 1 - 2 tsk maizena

Tillbehör:
kokt potatis
inlagda rödbetor eller inlagd gurka


Skär köttet i mindre bitar, ca 3 x 3 cm. Skala morötterna och skär också dem i bitar. Skala och klyfta löken. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn köttet på hög värme runtom tills det får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta och koka ur stekpannan med buljongen.

Tillsätt resten av ingredienserna, utom morötterna som ska i först efter ca 40 minuter. Låt koka på svag värme tills köttet känns mört, ca 1 timme. Red kalopsen med maizena utrört i litet vatten. Smaka av med salt och malen vitpeppar.

Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor eller inlagd gurka.


Från Allers nr 8/15
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar