CHOKLAD- OCH CITRONMOUSSE
En len mousse med ljuv smak av vit choklad - försvinnande gott!
8 st
2½ dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
rivet skal och pressad saft av ½ citron
1 dl Kesella
½ dl flagad, rostad mandel
2 dl hallon, helst färska
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad eller i mikro så att den bara precis smälter. Vispa upp ägget och tillsätt choklad, citronskal och citronsaft under kraftig omrörning. Rör ned kvarg och sist grädde. Häll upp moussen i små glas och låt stå i kylen ca 1 timme.
Toppa med mandel och hallon vid servering.
En len mousse med ljuv smak av vit choklad - försvinnande gott!
8 st
2½ dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
rivet skal och pressad saft av ½ citron
1 dl Kesella
½ dl flagad, rostad mandel
2 dl hallon, helst färska
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad eller i mikro så att den bara precis smälter. Vispa upp ägget och tillsätt choklad, citronskal och citronsaft under kraftig omrörning. Rör ned kvarg och sist grädde. Häll upp moussen i små glas och låt stå i kylen ca 1 timme.
Toppa med mandel och hallon vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar