VITVINSMOUSSE
Kanske en dessert för det planerade bröllopet eller födelsedagsmiddagen? Ljuvligt vacker är den när den serveras i fina glas.
4 portioner
1 dl vitt vin
4 gelatinblad
3/4 dl socker
1½ msk pressad citronsaft
ev litet riven muskot
3 ägg
1½ tsk rivet citronskal
1½ tsk vaniljsocker
1/4 tsk ättiksprit
2 dl vispgrädde
Garnering:
cocktailbär
hackade nötkärnor
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 - 10 minuter. Ställ en skål eller gryta i sjudande vattenbad. Häll vin och tillsätt de uppblötta, urkramade gelatinbladen. Tillsätt socker, pressad citronsaft, ev riven muskotnöt och äggulor. Vispa tills massan är tjock och luftig. Tvätta, torka och riv citronskalet och tillsätt det tillsammans med vaniljsockret.
Ta skålen från vattenbadet och ställ den över en skål med isbitar. Vispa tills massan just ska till att tjockna. Vispa äggvitorna till styvt, vitt skum. Tillsätt ättiksprit och resten av sockret, litet i taget. Vänd ned äggulesmeten i krämen, vispa grädden och blanda ned också den.
Häll moussen i glas och ställ dem kallt ca 2 timmar. Garnera med cocktailbär och nötkärnor strax före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
+ 2 timmar för desserten att stelna.
Kanske en dessert för det planerade bröllopet eller födelsedagsmiddagen? Ljuvligt vacker är den när den serveras i fina glas.
4 portioner
1 dl vitt vin
4 gelatinblad
3/4 dl socker
1½ msk pressad citronsaft
ev litet riven muskot
3 ägg
1½ tsk rivet citronskal
1½ tsk vaniljsocker
1/4 tsk ättiksprit
2 dl vispgrädde
Garnering:
cocktailbär
hackade nötkärnor
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 - 10 minuter. Ställ en skål eller gryta i sjudande vattenbad. Häll vin och tillsätt de uppblötta, urkramade gelatinbladen. Tillsätt socker, pressad citronsaft, ev riven muskotnöt och äggulor. Vispa tills massan är tjock och luftig. Tvätta, torka och riv citronskalet och tillsätt det tillsammans med vaniljsockret.
Ta skålen från vattenbadet och ställ den över en skål med isbitar. Vispa tills massan just ska till att tjockna. Vispa äggvitorna till styvt, vitt skum. Tillsätt ättiksprit och resten av sockret, litet i taget. Vänd ned äggulesmeten i krämen, vispa grädden och blanda ned också den.
Häll moussen i glas och ställ dem kallt ca 2 timmar. Garnera med cocktailbär och nötkärnor strax före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
+ 2 timmar för desserten att stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar