fredag 16 maj 2014

Vild falugryta

VILD FALUGRYTA

Den populära falukorven blandas här med svamp och morötter till en riktigt läcker höstgryta med en lätt smak av vilt.

4 portioner

500 g falukorv
2 gula lökar
1 - 2 msk smör eller margarin
1 burk kantareller eller annan
svamp, ca 115 g
1 morot
1 dl matlagningsgrädde
1 msk senap
1 msk tomatpuré
5 enbär
½ tsk rosmarin
½ tsk timjan
1 krm nymald svartpeppar
2 - 3 dl köttbuljong (fond)


Tärna korven och skala och hacka löken. Smält matfettet i en stekpanna och låt korv och lök fräsa en stund. Låt svampen rinna av och tillsätt den. Skala, skölj och skär moroten i små tärningar och blanda ned även den. Rör ned grädden och tillsätt senap, tomatpuré, enbär, örtkryddor och svartpeppar.

Späd efter hand med buljongen till lagom konsistens. Låt grytan puttra sakta under lock 10 - 12 minuter. Servera genast med kokt potatis och en sallad.

Variation:
I stället för korv passar det bra att använda strimlat älgkött eller magert nöt- eller fläskkött. Beräkna ev något längre tillagningstid.

Tid för tillagning: Ca 25 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar