SVAMPRISOTTO
Svamp passar bra i en risotto. Här föreslår vi kantareller, men man kan naturligtvis lika gärna använda någon annan svampsort eller blandsvamp.
5 - 6 portioner
300 g benfritt fläskkött av bog
eller skinka
2 gula lökar
1 l kantareller (eller annan svamp)
2 msk smör eller margarin
2½ dl långkornigt ris
5 dl buljong
1 dl tomatpuré
ev salt
1½ krm vit- eller svartpeppar
klippt persilja
Gott att äta till:
Råkostsallad.
Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. Rensa svampen och skär den i bitar. Bryn matfettet i en gryta. Tillsätt köttärningarna och bryn dem lätt runt om. Tillsätt sedan lök och svamp och låt det hela fräsa en stund. Rör om då och då.
Blanda ned risgrynen och späd med buljongen. Låt alltsammans sakta koka ca 20 minuter under lock. Tillsätt tomatpurén och smaksätt med salt och peppar. Strö över klippt persilja och servera risotton direkt ur grytan.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Svamp passar bra i en risotto. Här föreslår vi kantareller, men man kan naturligtvis lika gärna använda någon annan svampsort eller blandsvamp.
5 - 6 portioner
300 g benfritt fläskkött av bog
eller skinka
2 gula lökar
1 l kantareller (eller annan svamp)
2 msk smör eller margarin
2½ dl långkornigt ris
5 dl buljong
1 dl tomatpuré
ev salt
1½ krm vit- eller svartpeppar
klippt persilja
Gott att äta till:
Råkostsallad.
Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. Rensa svampen och skär den i bitar. Bryn matfettet i en gryta. Tillsätt köttärningarna och bryn dem lätt runt om. Tillsätt sedan lök och svamp och låt det hela fräsa en stund. Rör om då och då.
Blanda ned risgrynen och späd med buljongen. Låt alltsammans sakta koka ca 20 minuter under lock. Tillsätt tomatpurén och smaksätt med salt och peppar. Strö över klippt persilja och servera risotton direkt ur grytan.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar