tisdag 13 maj 2014

Lever i gräddfilssås

LEVER I GRÄDDFILSSÅS

Lever ger oss ett bra tillskott av järn och innanmat bör ofta stå på vår matsedel. Pröva någon gång vår annorlunda gräddfilssås. Det blir en positiv överraskning.

4 portioner

400 - 500 g nötlever
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
½ krm vitlökssalt
2 msk smör eller margarin
1 tsk tomatpuré
½ tsk senap
1½ dl öl
1 dl gräddfil

Gott att äta till:
Råstekt potatis och isbergssallad
med fransk dressing.


Skär bort ev bindväv och senor från levern. Skölj väl eller lägg den ev i vatten eller mjölk några timmar.

Skär levern i skivor. Krydda skivorna på den ena sidan med salt, peppar och vitlökssalt. Bryn matfettet i en stekpanna. Lägg i leverskivorna med den kryddade sidan ned och låt dem steka ca 5 minuter. Strö salt och kryddor på översidan, vänd skivorna och stek ytterligare några minuter. Ta upp levern.

Rör ned tomatpuré och senap i stekskyn och vispa ned öl och gräddfil. Lägg i leverskivorna och låt allt bli genomvarmt.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter +
tid för ev blötläggning av levern.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar