LEVER I GRÄDDFILSSÅS
Lever ger oss ett bra tillskott av järn och innanmat bör ofta stå på vår matsedel. Pröva någon gång vår annorlunda gräddfilssås. Det blir en positiv överraskning.
4 portioner
400 - 500 g nötlever
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
½ krm vitlökssalt
2 msk smör eller margarin
1 tsk tomatpuré
½ tsk senap
1½ dl öl
1 dl gräddfil
Gott att äta till:
Råstekt potatis och isbergssallad
med fransk dressing.
Skär bort ev bindväv och senor från levern. Skölj väl eller lägg den ev i vatten eller mjölk några timmar.
Skär levern i skivor. Krydda skivorna på den ena sidan med salt, peppar och vitlökssalt. Bryn matfettet i en stekpanna. Lägg i leverskivorna med den kryddade sidan ned och låt dem steka ca 5 minuter. Strö salt och kryddor på översidan, vänd skivorna och stek ytterligare några minuter. Ta upp levern.
Rör ned tomatpuré och senap i stekskyn och vispa ned öl och gräddfil. Lägg i leverskivorna och låt allt bli genomvarmt.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter +
tid för ev blötläggning av levern.
Lever ger oss ett bra tillskott av järn och innanmat bör ofta stå på vår matsedel. Pröva någon gång vår annorlunda gräddfilssås. Det blir en positiv överraskning.
4 portioner
400 - 500 g nötlever
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
½ krm vitlökssalt
2 msk smör eller margarin
1 tsk tomatpuré
½ tsk senap
1½ dl öl
1 dl gräddfil
Gott att äta till:
Råstekt potatis och isbergssallad
med fransk dressing.
Skär bort ev bindväv och senor från levern. Skölj väl eller lägg den ev i vatten eller mjölk några timmar.
Skär levern i skivor. Krydda skivorna på den ena sidan med salt, peppar och vitlökssalt. Bryn matfettet i en stekpanna. Lägg i leverskivorna med den kryddade sidan ned och låt dem steka ca 5 minuter. Strö salt och kryddor på översidan, vänd skivorna och stek ytterligare några minuter. Ta upp levern.
Rör ned tomatpuré och senap i stekskyn och vispa ned öl och gräddfil. Lägg i leverskivorna och låt allt bli genomvarmt.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter +
tid för ev blötläggning av levern.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar