tisdag 13 maj 2014

Grillad korv med grönsaksstuvning

GRILLAD KORV MED GRÖNSAKSSTUVNING

Grillad falukorv, skuren på ett annorlunda sätt. Andra korvar som passar bra att grilla är t ex wienerkorv, frukostkorv och prinskorv.

4 portioner

400 g falukorv
2 pkt djupfrysta grönsaker à 250 g
salt
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt
1 krm riven muskot
2 msk klippt persilja

Gott att äta till:
Bröd och tomater.


Dra av skinnet på falukorven. Skär den i ca 10 cm långa bitar. Skär bitarna i skivor på längden. Koka grönsakerna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten (2 tsk salt/l vatten).

Smält matfettet i en kastrull, rör ned mjölet och späd med mjölken. Koka upp under omrörning och låt koka några minuter. Rör då och då. Lägg i grönsakerna och smaksätt med salt och muskot. Strö över klippt persilja.

Grilla korvskivorna utan fett, t ex i grill- eller stekpanna på spisen. Servera med grönsaksstuvningen.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar