CURRYGRYTA
Styrkan på currypulver varierar mycket, beroende på att det finns så många olika blandningar. Var därför noga med att smaka av grytan ordentligt, så att du får just den kryddning som passar din speciella smak.
4 portioner
400 - 500 g benfri skinka
4 msk vetemjöl
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
2 tsk curry
50 g smör eller margarin
1 stor gul lök
2 äpplen
2 - 3 dl buljong
Gott att äta till:
Potatismos eller ris och sallad.
Skär köttet i ganska små bitar och vänd dem i mjölet blandat med salt, peppar och curry. Bryn matfettet i en gryta och bryn köttet väl runt om. Skala och hacka under tiden löken grovt och låt den steka tillsammans med köttet några minuter.
Skala äpplena och skär dem i tärningar. Lägg dem i grytan och späd med buljongen. Låt alltsammans eftersteka under lock tills köttet är mört, ca 45 minuter.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Styrkan på currypulver varierar mycket, beroende på att det finns så många olika blandningar. Var därför noga med att smaka av grytan ordentligt, så att du får just den kryddning som passar din speciella smak.
4 portioner
400 - 500 g benfri skinka
4 msk vetemjöl
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
2 tsk curry
50 g smör eller margarin
1 stor gul lök
2 äpplen
2 - 3 dl buljong
Gott att äta till:
Potatismos eller ris och sallad.
Skär köttet i ganska små bitar och vänd dem i mjölet blandat med salt, peppar och curry. Bryn matfettet i en gryta och bryn köttet väl runt om. Skala och hacka under tiden löken grovt och låt den steka tillsammans med köttet några minuter.
Skala äpplena och skär dem i tärningar. Lägg dem i grytan och späd med buljongen. Låt alltsammans eftersteka under lock tills köttet är mört, ca 45 minuter.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar