SORBET PÅ MANGO OCH PASSIONSFRUKT
Blandningen av mango och passionsfrukt ger en annorlunda men mycket delikat smak och arom till denna ovanliga sorbet.
4 portioner
2 mogna mangofrukter
4 passionsfrukter
1 msk citronsaft
75 g socker
1½ dl vatten
1 - 2 äggvitor
Skala mangofrukterna och skär bort kärnan. Halvera passionsfrukterna och gröp ur allt fruktkött. Lägg fruktköttet i matberedare eller mixer och kör till puré eller passera genom sil.
Häll citronsaft, socker och vatten i en kastrull och värm bara tills sockret smält. Rör ned lagen i fruktpurén och låt svalna. Häll över blandningen i en frysbehållare, täck över, förslut och djupfrys tills den är fast. Rör om en eller två gånger under tiden. Om ni inte har glassmaskin - det har jag och jag använder den MYCKET!
Om man vill kan man vispa 1 - 2 äggvitor tills de är styva. Vänd ned dem i fruktpurén när den är en aning frusen. Detta gör purén luftigare och ger den en större volym, men äggvitorna kan ta bort en del av den naturliga fruktsmaken.
Flytta över sorbeten till kylskåpet 15 minuter före servering så att den mjuknar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar