FLÄSKKARRÉGRYTA MED KATRINPLOMMON
4 portioner
12 urkärnade katrinplommon
1 rödlök
ca 500 g benfri, skivad fläskkarré
1 msk smör eller margarin
1 tsk maizena
1 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl mjölk
1 msk soya
1 rött äpple
salt, peppar
Dela katrinplommonen i halvor. Skala och skär löken i klyftor. Skär fläskkarrén i strimlor. Bryn lök och kött i matfettet i en gryta. Rör ut majsstärkelsen i grädden och häll blandningen i grytan. Tillsätt buljong, mjölk, katrinplommon och soya. Låt puttra ca 10 minuter.
Kärna ur och klyfta äpplet. Lägg äppelklyftorna i grytan och koka ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med kokt potatis, sallad och gärna litet gelé.
4 portioner
12 urkärnade katrinplommon
1 rödlök
ca 500 g benfri, skivad fläskkarré
1 msk smör eller margarin
1 tsk maizena
1 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl mjölk
1 msk soya
1 rött äpple
salt, peppar
Dela katrinplommonen i halvor. Skala och skär löken i klyftor. Skär fläskkarrén i strimlor. Bryn lök och kött i matfettet i en gryta. Rör ut majsstärkelsen i grädden och häll blandningen i grytan. Tillsätt buljong, mjölk, katrinplommon och soya. Låt puttra ca 10 minuter.
Kärna ur och klyfta äpplet. Lägg äppelklyftorna i grytan och koka ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med kokt potatis, sallad och gärna litet gelé.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar