lördag 20 april 2013

Fläskkarrégryta med katrinplommon

FLÄSKKARRÉGRYTA MED KATRINPLOMMON

4 portioner

12 urkärnade katrinplommon
1 rödlök
ca 500 g benfri, skivad fläskkarré
1 msk smör eller margarin
1 tsk maizena
1 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl mjölk
1 msk soya
1 rött äpple
salt, peppar


Dela katrinplommonen i halvor. Skala och skär löken i klyftor. Skär fläskkarrén i strimlor. Bryn lök och kött i matfettet i en gryta. Rör ut majsstärkelsen i grädden och häll blandningen i grytan. Tillsätt buljong, mjölk, katrinplommon och soya. Låt puttra ca 10 minuter.

Kärna ur och klyfta äpplet. Lägg äppelklyftorna i grytan och koka ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera grytan med kokt potatis, sallad och gärna litet gelé.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar